Fontos tudnivalók a kozmetikázáshoz

1. Mivel a kutyakozmetika elõzetes idõpontegyeztetéssel van nyitva érdemes telefonon idopõnt egyeztetni, így elkerülhetõ a várakozás, valamint minden figyelmünket csak az Ön kedvencére tudjuk fordítani!
2. . Bejelentkezéskor célszerû minden fontos információt megadni, ami fontos lehet kedvencérõl, hogy tudjuk, mennyi idõre és milyen esetleg különleges készítményekre lesz szükség. Például: mikor volt utoljára kozmetikában kedvencünk,milyen fazont szetenénk neki,volt-e valamilyen sérülése, harapós-e, bolhás-e, van-e valamilyen allergiája stb.
3. Amennyiben szeretné megvárni a kis kedvencét, arra is van lehetõsége. De a kezelés eltarthat akár 1,5 órát is. Ez idõ alatt játszhat gyermekével a szomszédos Máltai játszótéren, vagy bevásárolhat a gyönyörûárukkal megpakolt óbudai piacon. Amennyiben szeretne jelen lenni, úgy egy kutyushoz egy gazdit tudunk fogadni abban az esetben, ha az nem akadályozza a kutyust a kutyakozmetikussal történõ együttmûködésben. Egy olyan kutyus, amelyik izeg- mozog, hogy a gazdi ölébe juthasson nagyon nehéz ellátni és balesetveszélyes is lehet, mivel képes leugrani az asztalról.
5. Elengedhetetlen a kiskutyus korai,3-4 hónapos korától történõ szoktatás a kozmetikába
Pár alaklom után a kutyus tudja mi fog történik vele (hozzá szokik az ápolási folyamathoz). Ennek köszönhetoen egyszerûbben tudunk tökéletes frizurát "varázsolni" neki-
A gazdi elégedettebb lesz munkánkkal és nem kell félve, izgulni a kutyusa magatartása miatt.
6. Ahogy a kutyus megkapta az utolsó oltását, be lehet jelentkezniaz elsõ kezelésre. Az elsõ alkalom minimális ideig tart (kb.fél óra) mely elsõsorban a szoktatásra és az alapvetõ higiéniai ápolásra összpontosul simogatással és jutalomfalatokkal.
7. Tökéletes kozmetikát a kedvenc rendszeres szoktatása esetén kb. 1-1,5 éves kora körül érhetünk el, természetesen ez függ az állat vérmérsékletétol, fajtájától és az otthoni szõrzetápolás gyakoriságától.
8. Ha két kozmetikázás között otthon nem ápolják (csomóbontás, fésülés) kedvencüket, mi sem tudnunk másfél óra alatt csodát tenni és tökéletesen széppé varázsolni a kis kedvencét!
9. A harapós, nyughatattlan kutyusok esetében nem tudunk a szépségre, inkább csak a higiéniára fektetni a hangsúlyt. Hajas László sem tuna mestermunkát vágezni, ha a vendég folyamatosan ugrálna a székben.
10. A gazdik otthoni feladata a rendszeres fésülés és csomóbontás és a nevelés.
11. Kedvenceinket következetesen nevelni kell, miközben szeretni kell õket, és a lehetõség szerint mindenbõl a legjobbat kell megadni nekik
(legjobb állatorvost és kozmetikust kell választanunk a számunkra)
12. Jó tanács kutyakozmetikus kiválasztásakor, hogy járjunk utána a szaktudásuknak, elhivatottságuknak, módszerüknek, eszközeiknek, emberi tulajdonságaiknak és nem utolsó sorban a higiénikus munkakörnyezetnek egyaránt.